Statuses

Pykälät ja terve järki törmäyskurssilla

In Kunnalliset päätökset, vattenandelslag, Vattenförsörjning på glesbygden, VESIHUOLTO HAJAASUTUSALUEELLA, Vesihuoltolaki on tammikuu 19, 2013 by PAKKOVESIOSUUSKUNNAT


 

Vesihuolto.  Naantalin kaupunki/vesihuoltolaitos on kaupunginhallituksen päätöksellä valittanut Turun hallinto-oikeuteen kaavoitus- ja ympäristölautakunnan tekemästä päätöksestä. Päätöksessä eräs kiinteistö vapautetaan liittymispakosta käyttövesiverkkoon.

 

Vesihuoltolaitos viitaa valituksessaan vesihuoltolaitoksen rahoitukseen, sillä merkittävä osuus vesihuoltolaitoksen tuloista kertyy liittymissopimuksien ja -maksujen kautta. Tämän lisäksi keskustellaan kiinteistön porakaivon veden laadusta.

 

Kiinteistölle tällainen veden laadun kohottaminen tulisi maksamaan yli 30000 euroa liittymiskuluineen ja louhintatöineen. Ja tämän jälkeen iäisyyteen asti tulisi vesimaksut maksettaviksi. Veden laatu ei asukkaita millään tavalla häiritse, mutta jos häiritsisi niin kyllä he pienemmällä rahalla pystysivät puhdistamaan juomavetensä. Kun yhteiskunta kiinnostu joumavetesi laadusta, tiedät että nyt on pakkoliitäntä suunnitteilla. Jos et asu vesihuollon läheisyydessä ei kukaan ole kiinnostunut juomavetesi laadusta. Saat juoda mitä haluat jopa enemmän haitallisia verotettuja nesteitä.

 

Siis jotta vesihuoltolaitos tienaisi muutaman tuhannen tällä liittymällä kiinteistölle sysätään valtavat kustannukset maksettavaksi. Onko tällaisessa farssissa mitään järkeä? Paljonkohan kuluja ja vaivaa syntyy valituskierroksesta? Tuskin liitäntähinta riittää kuluihin.

 

Mutta valituksen mukaan kyseessä olevalla alueella kaikki muut asutut kiinteistöt ovat liittyneet vesijohtoverkostoon. Niin ehkä ovat mutta tuskin kaikki vapaaehtoisesti.

 

 

Christer Nikander

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: